Allegro 2024

W tym miejscu możesz dodać wpis, który nie nawiązuje do pozostałych kategorii. Dowolna tematyka.
Kasin24

Allegro 2024

Post autor: Kasin24 »

Hej, chciałbym usłyszeć opinie osób, które już ukończyły kurs na Allegro. Czy rzeczywiście pomógł on w rozwoju biznesu na tej platformie? Rozumiem, że nie każdy rozumie ten temat, ale będzie mi to bardzo przydatne, jeśli ktoś mimo wszystko poświęci czas i odpowie na moje pytanie
Vuelta45

Re: Allegro 2024

Post autor: Vuelta45 »

Ja właśnie niedawno ukończyłem kurs i mogę szczerze polecić. Nauczyłem się wielu praktycznych strategii, które zastosowałem w swoim biznesie na Allegro i zauważyłem znaczną poprawę w wynikach sprzedaży. Naprawdę warto dać mu szansę! https://geschaft.pl/2022/09/22/i-sell-on-allegro/
aga23

Re: Allegro 2024

Post autor: aga23 »

Co sądzicie ?
Sprzedaż towarów na platformie Allegro może być wygodnym sposobem na dodatkowy dochód dla osób, które nie chcą rejestrować firmy. Jednak wraz z wejściem w życie dyrektywy DAC7 regulującej handel cyfrowy, wymogi dotyczące przejrzystości takiej sprzedaży stały się bardziej rygorystyczne. W tym artykule przyjrzymy się, w jaki sposób osoby fizyczne mogą legalnie sprzedawać na Allegro bez rejestrowania działalności gospodarczej, jakie ryzyko istnieje i co należy wziąć pod uwagę, aby uniknąć problemów z organami podatkowymi.

Jak DAC7 wpływa na zwykłych sprzedawców

Pierwszą rzeczą, którą należy zrozumieć, jest to, w jaki sposób dyrektywa DAC7 wpływa na zwykłych sprzedawców. Dokument ten wymaga od platform takich jak Allegro dostarczania organom podatkowym danych na temat przychodów użytkowników. Podczas gdy wcześniej sprzedaż pozostawała praktycznie niewidoczna dla organów regulacyjnych, regularna aktywność na takich platformach może teraz przyciągnąć ich uwagę. Dzieje się tak zwłaszcza wtedy, gdy użytkownik wykazuje systematyczny wzorzec sprzedaży lub jego przychody osiągają znaczne kwoty.

Podstawowe zasady DAC7:

Kiedy informacje o sprzedawcy są przekazywane organom podatkowym?

Jeśli sprzedawca dokonuje 30 lub więcej transakcji w ciągu roku.

Jeśli całkowity dochód ze sprzedaży przekracza 2000 euro w ciągu roku.

Platformy są zobowiązane do gromadzenia, przetwarzania i przekazywania tych informacji krajowym organom podatkowym, które z kolei mogą przekazywać je do innych krajów UE, jeśli sprzedawca jest nierezydentem.
https://buyallegro.pl/
ODPOWIEDZ